Praktijknieuws – Huisartsenpraktijk de Heelhoek – Wijchen
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk de Heelhoek
De Renbaan 5 6602 HM
Wijchen

Praktijknieuws

Verwijsafspraken

De site Verwijsafspraken.nl geeft zorgverleners en patiënten antwoord op de vraag in welke situaties de huisarts betrokken moet worden en wanneer niet. Twijfel je of de huisarts een verwijzing moet schrijven? Wil je vaststellen of de huisarts betrokken moet worden bij het aanvragen van herhaalmedicatie? Of wil je weten of de zorg aan onverzekerden door de huisarts gedeclareerd kan worden? Dit zijn voorbeelden van vragen waarop je op deze site Verwijsafspraken.nl de antwoorden vindt.


Verbouwing praktijk (6 februari t/m 16 februari)

Begin februari gaan we starten met  de verbouwing van de spreekkamers op de eerste etage. Dit betekent dat er tijdens deze verbouwing geluids- en stofoverlast kan ontstaan. We doen er alles aan om dit zoveel mogelijk te beperken, maar vragen op voorhand uw begrip.


Vertrek dr. de Bruin (huisarts)

Mw. D. de Bruin, heeft 11 januari haar laatste dag in onze praktijk gewerkt. We wensen haar veel succes op haar nieuwe werkplek.

Mw. M. van der Ham, is deze week bij ons gestart en zal op vrijdag aanwezig zijn.


Zie onze nieuwsbrief!

NIEUWSBRIEF oktober 2022


Wij staan voor goede huisartsenzorg

We vinden dat in Nederland iedereen terecht moet kunnen bij een huisarts. Maar dat staat onder druk. De werkdruk in de huisartsenzorg is te hoog en wanneer we patiënten verwijzen naar het ziekenhuis en de ggz zijn er vaak lange wachtlijsten.

Wat betekent het voor u:
We leveren huisartsenzorg.
Werk dat door een specialist (ziekenhuis, GGZ, anders) gedaan hoort te worden, nemen wij niet meer over.
Als u een medicijn, recept of machtiging van een specialist ontvangt, moet de specialist ook zorgen voor de formulieren en herhalingen. Als de behandeling klaar is en de specialist draagt de zorg over naar de huisarts, dan ontvangen wij daar een brief over. Daarna kunnen wij de zorg overnemen.


Digitale ondersteuning nodig?

Wilt u online een DigiD aanmaken? Of zich registreren voor een patienten portaal (voor bv onze praktijk)? En komt u er niet uit.

Kijk dan eens op onderstaande links, waar u gratis ondersteuning kunt vinden.

Digi-Taalhuis (bibliotheek-wijchen.nl)

Thuis online | SeniorWeb


Rijbewijskeuringen

Binnen onze huisartsenpraktijk worden geen rijbewijskeuringen uitgevoerd. Moet u een rijbewijskeuring laten uitvoeren, bijvoorbeeld omdat u lijdt aan een bepaalde ziekte, of omdat u ouder bent dan 75 jaar? U kunt dan een afspraak maken bij een onafhankelijk keuringsarts via Rijbewijs Keuringen – Keuringarts Rijbewijskeuringen.


Drukte in de praktijk

Vanwege de inhaalzorg door de corona pandemie is de drukte bij huisartsenpraktijken verder toegenomen. Er wordt door ons team hard gewerkt om deze toename in zorgvragen op te vangen.

Onze assistenten beoordelen alle zorgvragen naar urgentie, prioritering en zijn tevens opgeleid om veel van uw vragen zelfstandig te beantwoorden. Indien nodig overleggen zij hierover met een van de huisartsen.

Door de drukte kan het zijn dat u langer moet wachten aan de telefoon. Ook kan het zo zijn dat u niet dezelfde dag of op korte termijn terecht kunt voor een afspraak wanneer er geen sprake is van spoed.

Wij vragen uw begrip voor deze omstandigheden, en hopen op uw medewerking om iedereen de zorg te blijven bieden die nodig is.


Corona

Huidige maatregelen in onze praktijk om de huisartsenzorg op een veilige manier te kunnen verlenen (per 1-10-2022)

Heeft u Corona klachten, doe dan eerst een zelftest;

  • Negatieve zelftest, kom met mondkapje naar de praktijk.
  • Positieve zelftest, meldt dit bij de assistenten en kom niet naar de praktijk.

NB Heeft u nog vragen over de Corona vaccinatie? U vindt meer informatie op www.coronavaccinatie.nl. Ook kunt u met vragen naar het landelijk publieksinformatienummer van de overheid: 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur bereikbaar).

Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona + vragen m.b.t. de bijwerkingen.