Iedereen heeft er weleens last van: een opgezette, opgezwollen buik. In de meeste gevallen is het vrij onschuldig en komt het door te snel of te veel eten of een gasophoping in het maag-darmkanaal. Maar het kan ook ernstiger zijn, vooral als het in combinatie is met pijn. Een aantal mogelijke ...
Lees verder over '8 mogelijke oorzaken van een opgeblazen gevoel in de buik' op gezondheidsnet.nlGoogle, Instagram, Facebook, YouTube en TikTok staan vol medische informatie, adviezen en tips. Je kunt geen ziekte of aandoening verzinnen of er is wel iets over te vinden. Soms heel handig. Maar let op: lang niet alle informatie die wordt gegeven is verstandig en accuraat.
Lees verder over 'Waarom niet of juist wel online zoeken naar medische informatie?' op gezondheidsnet.nlMensen met chronische pijn die regelmatig bewegen, krijgen er minder last van
Lees verder over 'Chronische pijn? Bewegen kan helpen' op gezondheidsnet.nlIs koffie echt slechter dan thee? En is honing wel gezonder dan suiker? Diëtist Sanne Mouha ontrafelt tien aannames over onze voeding: wat is feit en wat is fabel?
Lees verder over '10 feiten en fabels over voeding' op gezondheidsnet.nlKunstmatige intelligentie is de laatste jaren flink in opmars en wordt in Nederland steeds meer toegepast, ook in bijvoorbeeld ziekenhuizen. Hoe wordt AI nu al gebruikt in de zorg en wat zijn de toepassingen in de toekomst? Tipje van de sluier: er zijn al ‘zorgrobots’ aan het werk.
Lees verder over 'Staat er straks een robot naast mijn bed?' op gezondheidsnet.nlJe kunt prikken tegen gordelroos krijgen:
als je 50 jaar of ouder bent
of als je een grotere kans op gordelroos hebt en 18 jaar of ouder bent
De prikken maken de kans kleiner dat je gordelroos krijgt en dat je daarna heftige pijn houdt.
De meeste mensen betalen de prikken ...
Lees verder over 'Vaccinatie tegen Gordelroos'Marije is per 1-7-2023 niet meer werkzaam bij ons.
Ingrid komt per 1-9-2023 bij ons werken gedurende haar opleiding tot Praktijkondersteuner Somatiek. Ingrid heeft als verpleegkundige al vele jaren ervaring opgedaan in het ziekenhuis. Zij wordt begeleidt door Marieke.
Lees verder over 'Nieuwe Praktijkondersteuner Somatiek'De site Verwijsafspraken.nl geeft zorgverleners en patiënten antwoord op de vraag in welke situaties de huisarts betrokken moet worden en wanneer niet. Twijfel je of de huisarts een verwijzing moet schrijven? Wil je vaststellen of de huisarts betrokken moet worden bij het aanvragen van herhaalmedicatie? Of wil je weten of de ...
Lees verder over 'Verwijsafspraken'